B Portrait

[Hvordan ser du ud på nettet?] Få dig en gravatar!

Hvis jeg googler dig og tjekker din hjemmeside, blog, sociale medier etc. hvad ser jeg så? Har du en samlet visuel fortælling om dig selv?

Hvad sker der i dit hoved, når du ser 3 billeder af mig?

 bolettex3

Billedet til venstre: Er det billede, jeg bruger på hjemmesider, blogs etc. Det er min “gravatar”.

Billedet i midten: Mange bruger tegninger/illustrationer til at repræsentere dem – men lad være med det! Vi har brug for at se et rigtigt menneske, jeg bliver ikke hjulpet af at have set din lækre akvarel eller illustration.

Billedet til højre: Suuuuk, 1980’erne var ikke nådige ved mig (og tak til min bror, der sendte dette foto til mig for nylig). Svarer lidt til at bruge sit babyfoto; det giver kun mening, hvis dit billede henvender sig til familie og venner.

Hvis jeg vil fremstå professionel og genkendelig, er der ingen tvivl om, at jeg skal bruge mit billede til venstre. Og iøvrigt overveje at skifte det ud i løbet af i år, da det er fra 2013…

Jeg mødte på et tidspunkt op til et møde uden af have mine briller på – da jeg tog dem på, sagde hende, jeg holdt med (og mødte for første gang) “nå ja, nu passer det med dit billede”. Så sørg for at det ligner dig og ikke er en alt for forbedret udgave af dig ;-)

Hvad er en gravatar?

En gravatar er et billede, der repræsenterer dig, og som du har knyttet til din email (eller til flere af dine emails). Når du f.eks. skriver et blogindlæg på din hjemmeside, vises din gravatar automatisk – uden at du skal røre en finger.

Herunder kan du se, hvordan det ser ud, når jeg kommenterer på en blog.

Steve har ikke tilknyttet en gravatar, derfor vises der ikke et billede sammen med hans navn.

Steve har ikke tilknyttet en gravatar, derfor vises der ikke et billede sammen med hans navn.

Min gravatar blander sig alle steder - også her :-)

Min gravatar blander sig alle steder – også her :-)

Hvordan får jeg en gravatar

Du skal have en gratis konto hos wordpress.com, som du bruger til at logge ind på gravatar.com. Du bliver ført igennem, trin for trin.

Nu er jeg jo også helt ublu og bruger min gravatar på mine hjemmesider og på alle sociale medier. Nok så meget, at jeg skal overveje at supplere med et andet. Jeg er jo ikke min gravatar – folk skal helst kunne kende mig som mennesket Bolette :-)

Husk også din Facebook, Pinterest etc.

Det billede du bruger som din gravatar, bør du tilknytte dine sociale medier, brug det på din hjemmeside og dit visitkort.

Bolette Obbekær

Bolette Obbekær blev i 2008 forelsket i WordPress og har ikke set sig tilbage siden. Hun laver hjemmesider, underviser i WordPress og holder foredrag om tendenser i webdesign.

Har du en kommentar eller et spørgsmål?

Search